Over ons

Ons bedrijf bestaat sinds 1945. Het is een familiebedrijf overgegaan van generatie tot generatie. François De Doncker begon zijn loopbaan met de aankoop en verkoop van oude banden en binnenbanden.

Vervolgens werd hij opgevolgd door de schoonzoon van de oprichter. Maurice Goldstein trad in zijn voetsporen en stak de Noordzee over om in Groot-Brittannië occasiebanden aan te kopen die dan bestemd waren voor de verkoop in België. De eerste vestiging, in prefab materialen gebouwd, markeerde het begin van Universal Banden.

Het is na deze periode, omstreeks 1966, dat de bandencentrale werd gebouwd. Die werd daarna verder uitgebreid door de kleinzoon van de oprichter, François Goldstein. Naast de handel in banden werden achtereenvolgens nog het plaatsen van remmen, schokdempers en uitlaat aan de activiteiten toegevoegd.

In 2004, namen we nog een bandencentrale over in Bergen, die dezelfde activiteiten voerde dan die van Brussel. Ook dit filiaal wordt uitgebaat door de familie.

We zitten ondertussen al aan de vierde generatie, vertegenwoordigd door David in Bergen en door Olivier en Sara te Brussel. Zij staan allen klaar om u naar beste vermogen van dienst te kunnen zijn.